2018 HFL, Div1, és Div2 döntők 1/2

Mintha még csak tegnap lett volna március eleje és már vége is a HFL, Div1 és Div 2-es szezonnak. Rengeteg látványos egyéni megmozduláson, szoros és néha bizony egyoldalú mérkőzésen vagyunk túl. Július 14-én szombaton rendezték a HFL döntőt a Szusza Ferenc Stadionban.

Budapest Wolves – Miskolc Steelers

A Wolves a korábbi stagnáló éveihez képest végre olyan teljesítményt nyújtott, amely méltó régi nevéhez és alapszakasz győztesként jutott rájátszásba, onnan pedig a döntőbe. Egyetlen vereségüket az alapszakaszban pont a Steelerstől szenvedték el, ezt leszámítva végig dominálták a mezőnyt. A Steelers pedig ismét döntős lett… zsinórban harmadjára… A holtszezonban szinte teljes „rádiócsendben” várták a szezont. Sokan lemondhattak a csapatról, hiszen mindenki más csak igazolásokról posztolt, jöttek-mentek a játékosok, de a Steelersnél csend honolt. Aztán amikor eljött az ideje meghallotta őket mindenki. Első meccsüket ugyan egy hajszállal elvesztették a Cowbells ellen, de onnantól magabiztosan jutottak el ők is az elődöntőbe és a döntőbe.

A meccs első pontjait a Wolves szerezte meg, Lenner Péter jóvoltából. (7-0) Majd nem sokkal később Darius Lewis egy felpattanó labdára csapott le és vitte vissza a Steelers végzónájába. (14-0) Sikerült a Steelers védelmének kicsit beszállni a meccsbe és Jónás Máté lehalászta Bencsics Márk passzát, amit rögtön pontokra is váltott. (14-7) A második negyed sem maradt események nélkül. A Wolves ismét növelte előnyét Madarassy Kristóf elkapásával. (21-7) Ezt követően kezdett éledezni a Steelers és Andre Whyte megmutatta, nem véletlenül ért el 1000+ yardot a szezonban és szépítettek általa az acélosok. (21-14)

Fotó: Lehmann Vision

A harmadik negyedben a Steelers tudott gyorsabban visszazökkenni a mérkőzésbe és Whyte duplázott, ezáltal kiegyenlített a Steelers. (21-21) Erre viszont a farkasoknak volt válasza és Madarassy is duplázott, ám a mezőnygólt nem sikerült értékesíteni. (27-21)

Elkezdődött az utolsó játékrész. Lehetett sejteni, hogy bármelyik csapat is fog nyerni, kemény utolsó perceket fog átélni. A Steelersnek nem sikerült TD-t szereznie és bízván a védelemben Jónás feladata volt a szépítés, aki nem hibázott, be is rúgta a mezőnygólt. (27-24) A védelem ki is védekezte, majd ennek köszönhetően a keleti gárda élt is a lehetőséggel és Whyte most egy elkapott labdával ért a célterületre, ezzel a meccsen először megszerezvén csapatának a vezetést, ám a kritikus fontosságú extra pont kimaradt. (27-30) Pár perccel a vége előtt közel a Steelers endzone-hoz Bencsics passzát Elek Ádám húzta be, majd az oldalvonalon próbálta benyújtani a játékszert, amit látszólag meg is tett, de a játékvezetők ejtett labdának ítélték. Jött a videózás. Hosszú percekig elemezték és végül a döntést megváltoztatták. Touchdown Wolves, az extra jó. (34-30) A Steelers csak TD-vel nyerhetett. Egy drive-ra való ideje (kb. 2-3 perc) maradt a piros mezeseknek. Nagyon jól haladtak a borsodiak és a pontszerzés szaga már a levegőben volt, mikor az endzone közelében Jordant majdnem földre vitték, ő eldobta a labdát, ami felpattant és Homoki Gergely megszerezte, ezzel a meccs eldőlt.

Budapest Wolves – Miskolc Steelers 34-30

Fotó: Lehmann Vision

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.