fehér hfn logo

Döntőhöz méltó véget ért az idei HFL szezon.

Több, mint 3700 néző szurkolhatott Július 16-án az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a tavalyi döntő visszavágóján.
Az Enthroners nyerte a pénzfeldobást és át is adta a kezdés lehetőségét a tavalyi bajnoknak. A Wolves köszönte szépen és az első játékban fumble-t vétett, amit a koronázók össze is szedtek. A jó mezőnypozíció és a labszaszerzés ellenére a fővárosiak védelme harapott és csak egy mezőnygólt engedélyeztek, ezzel a Fehérvár íratkozott fel elsőnek a táblára. (3-0) Ezt követte mindkét oldalon 1-1 punt, majd ezután a Wolves egy hosszú drivban többek között egy sikeres trükkös játék segítségével a red zone-ig jutott, azonban nekik is csak egy mezőnygólra futotta. (3-3) A második negyedben a mezőnygólokat touchdown-ok váltották fel az Enthroners a levegőben, míg a Wolves a földön volt eredményes. (10-10) A farkasok védelme ismét fellépett és puntolásra kényszerítette a fehérvári együttest. A félidő előtt egy hosszú és megpróbáltató drive után a Wolves átvette a vezetést egy passzolt hatpontossal és a hozzá tartozó extrával. (10-17) Igaz az ellentámadás is majdnem pontokkal végződött, ám ez meghiúsult egy dropp miatt a végzónában, így Wolves vezetéssel mentek a felek a nagyszünetre.

fotó: MAFSZ

A második félidőt az Enthroners úgy kezdte, ahogy azt az első félidőben elvártuk volna. Passzoltak. Ilyen elkapó egységgel nem is csoda, hogy rövid időn belül 10 yardra találták magukat az end zone-től és egy irányító futással pontot is tettek a drive végére, a sikeres extrával pedig újra egyenlő volt az állás. (17-17) A Wolves akárcsak az első negyed elején, a harmadik elején is fumble-t vétett és labdát veszített, viszont ezalkalommal nem tudott büntetni az Enthroners. Nem is esett több pont a negyedben, az izgalmak az utolsó játékrészre maradtak. Wolves puntot követően a koronázók újra átvették a vezetést egy futott TD-vel. (24-17) Ezt követően ismét elhalt a fővárosi támadás és igencsak romlottak az esélyeik, ekkor viszont a Fehérvár vétett egy érthetetlen fumblet, amit kis híján vissza is hordott a Wolves. A drive vége ennek ellenére TD-vel zárult, és ismét egál volt. (24-24) Viszont elég ideje maradt az Enthronersnek, hogy végig masírozzanak a pályán és egy futott hatpontossal újra átvegyék a vezetést a meccs vége előtt nem sokkal. A Wolves egy utolsó erőfeszítést tett az egyenlítés érdekében, aminek a vége egy interception lett, ezzel megpecsételve a sorsukat.
Egy végletekig izgalmas, bravúrokkal teletűzdelt döntőn 2022-ben a HFL bajnoka a Fehérvár Enthroners lett.

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.