Elkezdődött! 1/2

Hétvégén elrajtolt a foci szezon, és rögtön 8 csapat esett egymásnak, azzal a céllal, hogy győzelemmel kezdjék meg idei szezonjukat. A Powerade Divízió I-ben egy, míg a TD Store Divízió II-ben három meccset is láthattunk.

Szombaton a Div1-el kezdődött meg a 2019-es szezon, ahol a Nyíregyháza Tigers fogadta a Budapest Eagles csapatát.

Nem indult unalmasan a meccs, az Eagles ugyanis a harmadik playnél eladta a labdát, ráadásul Bajkó Patrik a labdaszerzéssel nem elégedett meg, és sikerült neki vissza vinni, melynek 6 pont lett a jutalma, ám a két pontos kísérlet nem sikerült a pontszerzés után. (6-0). Nem sokkal ezután a Tigers növelni tudta előnyét egy  Roman Boguslavskyi  futott TD-vel. A két pontos kísérlet ezúttal sem sikerült. (12-0) Az Eagles nagyon biztatóan haladt előre, egészen az ellenfél 30 yardosáig, de egy szerencsétlen fumble után elvesztették a labdát. Ezt a hibát kihasználva a Tigers újabb TD-t szerzett, ezúttal Tóth Gábor adott 6 pontot érő átadást Török Pálnak. Most viszont már sikerült értékesíteni a két pontost. (20-0) Ezzel az eredménnyel vonulhattak a csapatok szünetre.

(fotó: Tina Photography)

A második félidőben kicsit az öltözőben maradt mindkét csapat. Rendre elakadtak a támadások. Egy menekülés után a tigrisek irányítója szerencsétlenül érkezett a földre és abba kellett hagynia a játékot. Ezek után még nehezebben haladt a Tigers, de a védelmük határozottan tudta tartani az Eagles támadásait, így az előnyük megmaradt. A sasoknak sikerült elhalászni egy labdát, amit egészen az ellenfél 35 yardosáig vittek. Pontot viszont ebből sem sikerült szerezniük.  Ellenben eladták ők is a labdát, melyet Béres Máté szedett le. A vége felé közeledve még  Roman Boguslavskyi  termelte a yardokat. A negyedik negyedben az Eagles szorult helyzetben, közel a saját végzónájából próbált kifutni, de a Tigers védők lekapcsolták mielőtt kiérhetett volna, ennek eredményeképp két pontot írhatott fel magának a hazai csapat. (22-0) Több pont nem lett, így az év első meccse véget ért.

Nyíregyháza Tigers – Budapest Eagles 22-0

 

A vasárnap pedig a Div2 mezőnyéről szólt. Tatabányán rangadót játszottak, Kaposváron újoncok csaptak össze, és Jászberényben is volt egy újonan bemutatkozó csapat.

Két olyan együttes csapott össze Tatabányán, akik tavaly rájátszásba jutottak. A Tatabánya Mustangs fogadta a Rebels Oldboys csapatát.

Döcögősen indult a mérkőzés mindkét fél részéről, de a lázadók hamarabb formába lendültek és egy elkapott Lesi Péter TD-vel megkezdték a pontgyártást. Sikeres az extra. (0-7) Nagy Tamás eladott labdája után a Rebels kegyetlenül büntetett egy újabb elkapott hatpontossal, Lesi Tamás jóvoltából. Ezúttal elmaradt az extra. (0-13) A Mustangs zavartságát mutatja az is, hogy szinte egyből elvesztették a labdát egy fumble miatt, de szerencséjükre a Rebels már nem élt a lehetőséggel és ennyi fért bele az első félidőbe.

(fotó: Király Etelka)

A második félidőben a Rebels hordott volna vissza, de a Mustangs váratlanul húzott egy onside kick-et, ami látványosnak látványos volt, de sikertelen lett, bár nagyon kevésen múlt. Minden esetre jelezték szándékukat a győzelemre. A védelem kivédekezte és úgy voltak vele, ha már váratlan, akkor a következő támadás 4. kísérleténél hívtak egy fake puntot, amivel folytathatták a drive-ot. Megérte kockáztatni, mert a vége egy passzolt touchdown lett, amit Nagy továbbított elkapójának Tóth Patriknak és előbbi még egy két pontost is értékesített. (8-13) A negyedik negyed izgalmasra sikeredett. A Mustangs lendületét egy újabb Rebels elkapott TD törte meg, Töreki János által. Extra jó. (8-20) Ezt nem hagyták annyiban a hazaiak és egy szépen felépített támadásból elért TD-vel zárkózni tudtak, melyet Misztl Benedek kapott el. Az extrát Kun Szilárd értékesítette. (15-20). A Mustangs védelme ekkor harapott a legjobban és nem hagyták érvényesülni a vendégeket. Pár perccel a vége előtt pedig Nagy Tamás bombáját Bodnár István vitte a Rebels végzónájába. Az extrát Kun ismét berúgta.  (22-20) A lázadóknak sikerült még a félpályáig eljutni, ám ekkor már nem volt elég idejük a folytatásra és a mérkőzés lefújásra került.

Tatabánya Mustangs – Rebels Oldboys 22-20

 

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.