FEZEN HFL 1. forduló 2/2

A rossz idő miatt az első forduló második felére egy meccs maradt csak, öröm az ürömben, hogy ezt legalább a Digi Sport közvetítette.

Ez történt vasárnap:

Dunaújváros Gorillaz – Győr Sharks

Dunaújváros volt a vendéglátó a nyugati összecsapáson. A Gorillaz rögtön az első támadásból fumblet vétett és el is veszítette a játékszert a vörös zónán belül. Ennek ellenére a Sharks nem élt a könnyű pontszerzés lehetőségével és három play után visszaszolgáltatták a Gorillaznak a labdát szintén egy vesztett fumble formájában. Egyértelműen a védelmek csatája volt ez, bravúros szerelések és sack-ek mindkét oldalon. Ugyan voltak szép és látványos támadó játékok, de egy egész drive-on át egyik gárda sem volt képes végigmenni a pályán. Az első két negyedben nem született pont, viszont újdonságnak számított, hogy mostantól a zebráknak lehetőségük van egy-egy kérdéses play-t visszanézni és éltek is ezzel a lehetőséggel (két alkalommal is), így ebben is történelmet írt a hazai amerikai foci. Elsőre egy Andres Fernandez elkapásnál gondolták úgy, hogy ezt vissza kell nézni és a videózás végén egy sikeres passz ítélet született.

Az első játékrész 2 perces figyelmeztetése előtt nem sokkal kapott fontosabb szerepet a videóbíró. Szintén egy Fernandez elkapást vizsgáltak, Cody Enman majd 30 yardos passzát „kapta” el Fernandez, amit a bírók elsőre sikeresnek ítéltek meg, viszont a videózás után módosították sikertelenre. A félidőben tehát 0-0. A harmadik negyedben nem volt túl sok változás. Hiába voltak szép egyéni megmozdulások, egyik csapat sem tudott egy rendesen felépített támadó drive-ot végigvinni, mert az ellenfél mindig közbe szólt. A negyedik negyedre maradtak az izgalmak. Már-már úgy tűnt hosszabbítás lesz a végén, de csak sikerült a Sharks támadóinak eljutni az ellenfél 20 yardosán belülre, ahonnan 21 másodperccel a vége előtt Kövecses Attila egy mezőnygóllal eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. A Gorillaznak a maradék idő már nem volt elég a zárkózáshoz, így maradt a végeredmény:

Dunaújváros Gorillaz – Győr Sharks 0-3

Meccsösszefoglaló a Digi Sport felvételéből

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.