HFL alapszakasz pipa

Mintha csak tegnap lett volna, mikor már számoltuk a napokat az első bajnoki kirúgásig, most meg már több, mint két hónap elteltével a rájátszást várjuk és a döntők napjai közelednek. A Div I. és Div II. csapatai még az alapszakasz utolsó meccseit gyűrik, ám a HFL-ben az előző hétvégén kialakult a végső erősorrend.

Az első, az idén veretlen Budapest Wolves lett, aki idén történelmet írhat, ha megvédi címét. Ráadásul tökéletes szezonnal. A Budapest Cowbells csapott le a második helyre. Nem meglepő, hogy ott vannak idén is az élen. Harmadik helyen a Fehérvár Enthroners végzett. Rengeteget fejlődtek és tanultak az elmúlt évek alatt, idén ez kifizetődni látszik. A kezdeti nehézségek ellenére a Kyiv Capitals, belerázódott a hazai foci tempójába és bebiztosította magának a negyedik helyet. A Győr Sharks egy pontzuhatagos mérkőzésen tudott nyerni a Miskolc Steelers ellen, így ők az ötödik, az acélosok pedig a hatodik helyen zártak.
A tavalyi nyolc csapatos 28 alapszakasz mérkőzést idén a hat csapatos mindössze 15 alapszakasz mérkőzés váltotta fel. Ez majd a fele az előző évi mennyiségnek, érthető módon a létszám csökkenése miatt. Ezért idén megtoldották még két „Wild card” körrel, ahol az elődöntőbe jutást lehet kiharcolni. Az első két kiemelt pihenhet. Tehát a farkasok és kolomposok kényelmesen hátradőlve nézhetik, ki lesz az ellenfelük az elődöntőben.

A Wolves esetében az alacsonyabb kiemelésű győztes csapattal fog kátszani. (Kyiv Capitals, Győr Sharks vagy Miskolc Steelers)
A Cowbells esetében pedig a magasabb kiemelésű csapattal fog játszani. (Fehérvár Enthroners, Kyiv Capitals vagy Győr Sharks)

A Wild card párosítások:
Június 15. szombat 15:00 Fehérvár Enthroners – Miskolc Steelers, First Field
Június 16. vasárnap 15:00 Kyiv Capitals – Győr Sharks, Nyúl

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.