HFN kártyák és ami mögötte van

Biztos sokan hallottatok pletykákat, valami amerikai focis kártyákról, ami gyűjthető meg minden. Na de mégis mi ez? Meg minek egyáltalán?
Jogos kérdések és biztos vagyok benne, hogy páran feltették ezeket a kérdéseket. Most megpróbálok erre választ adni és bepillanthattok a kulisszák mögé.

Sziasztok! Bleszity Erik vagyok, az Eger Heroes játékosa.
2012-ben ismertem meg az amerikai focit, de akkor még csak a TV-n keresztül foglalkoztatott. Egy évre rá pedig egy kis ráhatással ellátogattam első edzésemre az Eger Heroes csapatáshoz. Első szezonom 2014-ben amolyan “tanuló pénz” volt, ugyanis győzelem nélkül zártuk a bajnokságot. A rákövetkező évben viszont egy csapásra megváltozott minden. 2015-ben volt szerencsém a csapat első Div1-es bajnokságát megnyerni. 2016-ban irány a HFL, ahol újoncként a döntőbe jutásért harcolhattunk, ám végül kiestünk. Majd a 2017-es HFL szezon szinte ctrl + c, ctrl + v lett. 2018-ban csapatépítés céljából a Div2-ben indultunk és meg is nyertük azt. Tavaly pedig elhoztuk a Div1-es ezüstérmet.
Oké, oké ez tök érdekes, meg minden…. de mi van a kártyákkal?

Nos, aki versenyszerűen űzi ezt a sportot (de igazából bármilyet), az tisztában van vele, hogy néha-néha készül 1-2 fotó róla. Jobb esetben egész vállalhatók, még jobb esetben akár fészbuk profilba is illők. Én is jártam így. (egyszer tuti…) Ekkor bekattant egy régi korszak emléke.
Kisiskolás koromban kosárlabdáztam, és kb. esélyem sem volt a 90’-es években elkerülni, az akkoriban tornádóként végig söprő kosaras kártyákat, és a vele járó őrületet. Csak ezt látta a kölök a szünetekben, de bizony néha az órákon is. Erről beszélt otthon, a suliban, a szabadidejében, a kedvenc játékosa kártyáit vadászva. Én pl. úgy akartam játszani, mint Penny Hardaway, az Orlando Magic sztárja. Gyűjtögettem a lapjait, tök motivált voltam. Nagyon jó eredményeket értünk el amúgy a csapattal, tök jól ment a kosár. Az, hogy a kártyáknak volt-e hozzá köze nem tudom kijelenteni biztosra, de ha elmorfondírozok rajta, egész sok esélyt látok rá.
Többek között ez az egyik oka, hogy belevágtam ebbe a kártya dologba. Szeretem az amerikai focit, és ha egy kicsit is tudom növelni az utánpótlás motivációját a kártyáim által, akkor bizony részemről már megérte. Persze ebből az következik, ha van elég utánpótlás, azzal fejlődik a sportág, ha fejlődik a sportág, több lesz a támogatás, ha több lesz a támogatás, akkor… akkor csak tök jó lesz, meg minden…
De akár játékosként is vagánynak tartanám, ha lenne rólam gyűjthető kártya. (persze van, de a sorozatba nem tettem bele, majd ha híres leszek jó pénzért eladom mind a két lapot;) )

Amit a sorozatról tudni érdemes.

1 csomagban 6 db kártya van.

Ezek között a kártyák között az alábbi lapokat, sorozatokat lehet kihúzni:
5 csapat 90 játékosa fért bele az első széria alapkártyái közé, mivel a Capitals nem reagált a megkeresésemre, bár ezzel némileg leegyszerűsítették a munkámat :). A legtöbb esetben ilyen kártyát fogsz a csomagokban találni, de 1-1 alkalommal ritkább lapok is előbukkanhatnak majd.

Budapest Wolves 21 játékos
Győr Sharks 17 játékos
Fehérvár Enthroners 18 játékos
Budapest Cowbells 20 játékos
Miskolc Steelers 14 játékos

Aztán 5 csapatlogós kártya.

És a ritkább lapok, hogy az egész izgalmasabb legyen:

TITLE: A lényege röviden. 6 fajta kártya, hat játékos. Eredeti elképzelés szerint a legtöbb passzolt, futott, elkapott yard, valamint sack, interception és tackle tulajdonosát ábrázoló lapok. És magyar játékosok, kivéve az interception lapot, mert ott sokan voltak holtversenyben.
MVP: Nem kell szó szerint venni a sorozat nevét. Minden csapat kapcsolattartóját megkérdeztem, hogy szerinte ki az a játékos, aki a legtöbb energiát fektette bele az idei évbe. Az általuk ajánlott játékosok kaptak helyet ezeken a lapokon.
SIGNATURE: Akartam egy kártyát, amit igazi celebek saját kezűleg írnak alá, ezzel is növelve a érdeklődést az egész „kártyásdi” iránt. És mivel amikor én kezdtem a sportot, akkor a labda két oldalán csak két nevet ismertem, mégpedig a Bencsics és Bánfi neveket. Ezért aztán felvettem velük a kapcsolatot és ők készségesen rendelkezésemre álltak. Köszi nekik még egyszer!

A kártyákon a 2019-es szezon hivatalos statisztikái szerepelnek, melyek a Digi sport és a Fűzővel kifelé adatai, elemzései. Utólag is köszönöm nekik!

Ha eddig eljutottál az olvasásban, akkor már csak megosztom veled, hogy hol tudsz hozzájutni a kártyákhoz és mennyiért. Első sorban a hfn.hu webshopjában, amit ITT megtalálsz. A kártyákon kívül egyébként hasznos kiegészítőket is beszerezhettek.
A teljes ár 590 magyar forint lesz, de szeptemberben bevezető áron, vagyis 490 Ft-ért megvásárolható.
Facebookon  amikor időm engedi folyamatosan posztolok, de csináltam egy facebook csoportot is, ahol első sorban a kártyákkal kapcsolatos infókat osztom meg, illetve válaszolok a kérdésekre. IDE kattintva csekkolhatod.
Valamint Instagramon is jelen vagyok, és töltöm fel a kártyákkal kapcsolatos grafikákat, de a bajnokságokról is találhattok meccsfotókat.

Nem utolsó sorban köszönet a MAFSZ-nak, hogy hozzájárulásával megtudtam valósítani ezt a kitűzött célomat!

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.