Komplett FEZEN HFL 2. forduló és egy csepp Divízió I. 1/2

Az elmúlt hétvégén öt egész meccset lehetett látni. Lement a komplett FEZEN HFL 2. fordulója és jutott egy csepp Divízió I. is. A hétvége első napján két csapat is bemutatkozott, ráadásul két osztályban. A HFL-ben a Nyíregyháza Tigers, míg a Div1-ben a Budapest Titans kezdte meg a szezont.

Mi történt szombaton:

Nyíregyháza Tigers – Fehérvár Enthroners

Az aznap verőfényes napsütötte Nyíregyházára látogatott a szezont vereséggel kezdő Fehérvár Enthroners, de most sem volt könnyebb helyzetben, mint legutóbb, ugyanis az aktuális ellenfélről sem volt friss, kielemezhető videó, mint ahogy az 1. forduló során a Wolves-ról sem volt. Az első negyedben nem is tudtak pontot szerezni. Nem úgy a Tigers, akik egy Ivan Oleksiuk által futott TD-vel zárták a negyedet. Az extrát Sviatkó Gábor értékesítette. (7-0) A második negyed is hasonló pontokat hozott, annyi eltéréssel, hogy ezúttal Brian Gessel vetődött a végzónába egy hatpontosért. Extra Sviatkó Gábor . (14-0)

A második félidőben a Tigers növelte előnyét egy elkapott Konkoly Péter TD-vel. Sviatkó Gábor harmadik extra pipa. (21-0) A koronázók ezután tudtak zárkózni egy elkapott TD-vel, amit Bakonyvári Patrik hozott össze. Az extrát Zách György berúgta. (21-7) Ezt nem hagyták válaszolatlanul a hazaiak és az immáron Tigers színeiben játszó Troy Rice is kivette a részét a pontszerzésből és feliratkozott egy elkapott TD-vel. Az extra is jó lett. Az utolsó negyedben már nem esett több pont, igaz itt még volt mindkét oldalról labdaeladás, amit az Enthroners-ből Antonio Roane, a Tigers-ből pedig Clifford Stokes szerzett, de a végeredményen ez nem változtatott:

Nyíregyháza Tigers – Fehérvár Enthroners 28-7

A meccs összefoglalója.

A másik mérkőzést Budapesten a POWERADE Divízió I.-ben rendezték

Budapest Titans – Szombathely Crushers

Egy valamiben eddig egyedi dolgot csinál a Crushers. azt leszámítva, hogy nem kap ki, pontot sem enged. Legalábbis három meccsből egyen sem gondolták úgy, hogy ellenük bárki is pontot szerezhet. Az első negyedben kezükbe is vették az irányítást egy Baranyai Bence által megdobott passzt kapott el Gálos Márton. Az extrát pedig Horváth Balázs értékesítette. (0-7) Ezt követően leültek a csapatok egy kicsit és a védelmek kerültek előtérbe. Az első félidőben már nem esett több pont.

Ahogy a harmadik negyedben sem, bár történt egy kiállítás. Tatár Istvánt a Crushers játékosát állították ki szükségtelen szabálytalanság miatt. Ezután ráadásul inkább Szombathely kapott lendületet és egy Tatár Sándor interceptiont követően Hasznos Szebásztián a földről, Gálos Márton pedig a levegőből hozott össze 1-1 TD-t és a sikeres extrákkal kialakult a végeredmény:

Budapest Titans – Szombathely Crushers 0-21

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.