Komplett FEZEN HFL 2. forduló és egy csepp Divízió I. 2/2

Vasárnapra már csak a legmagasabb osztályban rendeztek mérkőzéseket. Mindhárom helyszínen ideális volt az időjárás, bár itt-ott volt egy kis szél. Tavalyi döntő visszavágóval kezdődött Miskolcon, majd a tavalyi nyitómérkőzés visszavágójával folytatódott Budapesten és végül pedig Győrben ért véget a HFL 2. fordulója.

Mi történt vasárnap:

Miskolc Steelers – Budapest Cowbells

Miskolcra látogatott a bajnok Budapest Cowbells együttese, hogy tervük szerint megismételjék a 2017-es döntőn aratott győzelmüket. A Cowbells kezdte a támadást és egy jól felépített drive után Váry Tamás találta meg Czirók Mártont egy passzal az endzoneban. Extra Fóra Kamilló (0-7) A Steelers is vezetett egy jó driveot, mégpedig az újonan igazolt Andre Whyte futásaival igen jól haladtak, de nem sikerült pontot szerezniük. Rögtön ezt követően viszont Váry passzát Jónás Máté csípte el és vissza is hordta azt, majd az extránál félre sikerült snap után Vasyl Jordan tudta odapöccinteni Whytenak a labdát, aki szerzett egy 2 pontost. (8-7) A második negyedben egy eladott labdát követően a Cowbells 3 pontot írt fel a táblára. (8-10) Jordan után Váry megint eladta a labdát, amiből a Steelers büntetett és Andre Whyte a bírók szerint szerzett egy futott TD-t. A lassításban jól látszik, hogy 3 yardra a gólvonaltól kilépett, ennek ellenére megadták a TD-t. Jónás extrája jó. (15-10) A félidő vége előtt a Cowbells húzott egy trükkös playt és Matias Canter eladva a futást passzolt egy hosszút Takács Bencének, aki bravúros módon két védő között lehúzta a lasztit. Extra jó. (15-17)

A második félidőben a Steelers visszahordásból rögtön egy fumble-el kezdett, amit Zax Norbert erőletetett ki, de nem éltek a lehetőséggel.  A harmadik játékrész csak egy mezőnygólt hozott Steelers részről, amit Jónás értékesített. (18-17) Az utolsó negyed izgalmakban gazdag volt. egy megismételt puntot követően a Steelers labdát vesztett a saját a vörös zónájában és ezt Cseperkáló Péter büntette egy futott TD-vel és a vendégek egy sikeres 2 pontossal 7 pontra növelték előnyüket. (18-25) Ezt követően a Cowbells rúgott egy rövid kickoffot, amiből a Steelers az utolsó percben Andre Whyte futásával egy pontra tudott zárkózni. A dráma ezt követően jött. Jónás elrúgta az extrát, de a labda nagyon jobbra húzott és nagyon úgy nézett ki, hogy az extra nem sikerült, amit hosszas videózás után a játékvezetők is megerősítettek, így a végeredmény:

Miskolc Steelers – Budapest Cowbells 24-25

Meccsösszefoglaló a Digi Sport felvételéből.

Még javában folyt az acélvárosi harc mikor elkezdték a második mérkőzést Budapesten.

Budapest Wolves – Dunaújváros Gorillaz

Az tény, hogy a Gorillaz védelme a legjobbak között van a ligában, de az is, hogy az támadósora eddig nem remekelt. Két meccs alatt nem tudtak eddig pontot szerezni, és a védelem egymaga kevés egy meccs megnyeréséhez. Az első negyedben a védelmeké volt a főszerep, Madarassy Richárd szerzett egy interceptiont. Nem sokkal később Bartos Ferenc kapta el hat pontért Bencsics Márk passzát. Ben Lyons berúgta az extrát.(7-0) A másdik negyedben annyi interception volt, ahány pont. Először Bencsics dobta a lasztit az ellenfél kezébe, majd Krasznai Balázs adta el már másodjára és ezt követően megint a farkasok irányítója dobott interceptiont. A félidő végén Ben Lyons tudott egy mezőnygólt rúgni. (10-0)

A második félidőben a Wolves három ponttal növelte előnyét, nem sokkal rá pedig az első TD résztvevői Bencsics és Bartos mutatott be újabb elkapott TD-t. (20-0) Az utolsó negyedben ráált a Gorillaz a passzjátékra, ami egész jó működött, de egy idő után a farkasok ezt kihasználták és még a mérkőzés befejezése előtt kétszer is leszedték Krasznai passzát. Ekkor már a Wolves a cseréit is játszatta,  nem is esett több pont a meccsen. Az végeredmény maradt:

Budapest Wolves – Dunaújváros Gorillaz 20-0

A meccs összefoglalója

A nap utolsó meccsét Győrben rendezték.

Győr Sharks – TD Store Eagles

Első győzelmét kereste az Eagles a Sharks otthonában, hogy ne maradjon le a mezőnytől az előző heti vereség miatt. A hazai csapat írt fel elsőként pontot, de csak mezőnygól távolságra jutottak, így Kövecses Attila három ponttal szállt be a közösbe az első negyedben. (3-0) A második negyedben sikerült egyenlítenie az Eaglesnek Storcz András mezőnygóljával. Aztán puntolni készültek a cápák, ám a snapet nem sikerült elkapni, a labda bepattogott az endzoneba és az Eagles játékosa Imre Lukács rávetődött és a sikeres extra elvégzése után hét ponttal mentek a sasok. (3-10) Ezt a hibát javították a hazaiak, egy 5 yardos elkapást követően Arthur Brown cikázott végig az Eagles játékosai között és több mint 60 yardos futással szerzett TD-t. (10-10)  Még a félidő vége előtt jött a válasz, az Eagles egy futott TD-vel ismét előnyhöz jutott. Varga Dávid vitte be a játékszert az ellenfél végzónájába, Storcz pedig berúgta az extrát. (10-17)

A harmadik negyed nem tartogatott pontot, inkább a védelmek voltak előtérben, a támadók a félidő után kissé az öltözőben maradtak. Az utolsó negyedben viszont volt még esemény. A játékvezetők sportszerűtlen magatartásért kiállították Storcz Andrást, így az Eaglesnek nélküle kellett befejeznie a meccset. Nem vett vissza a lendületükből, hiszen Lamarco Crwaford elkapott TD-je után már nem esett több pont és győzött az Eagles.

Győr Sharks – TD Store Eagles 10-23

Tabellák illetve HFL egyéni statisztikák.

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.