Legalább már van miről beszélni.

Jó pár napja végre nyilvánosak lettek a 2022-es bajnokság nevezései. A pontos versenynaptár érkezéséig lássuk miről lehet már beszélni.

A HFL mezőnye, ahogy várható volt a Miskolc Steelers csapatával bővült, akik a tavalyi Divízió I-et a Renegades fúziójával viszonylag simán nyerték. A két csapat valószínűleg továbbra is kapcsolatban marad, de a Renegátok a Divízió II-ben is vállalták a szereplést. Az első osztály további résztvevői nem változtak. A tavalyi bajnok Budapest Wolves, a Budapest Cowbells, a Fehérvár Enthroners és a Győr Sharks fognak egymással versengeni a bajnoki címért. Igazolásokat tekintve utóbbi két csapat bizonyult a legaktívabbnak. (Legalábbis a social media aktivitást figyelembe véve) .

A Divízió I. alaposan megváltozott idénre. Maradtak azért „öreg bútorok” mint pl. Szombathely Crushers, Budapest Cowbells 2, Budapest Titans, és a Deac Gladiators. A VSD Rangers is marad a másodosztályban, hozzájuk csatlakozik a korábban Div1 résztvevő Tatabánya Mustangs, és új résztvevőként köszönthetjük a CFS Guardians gárdáját, akik sokat fejlődtek az elmúlt évek alatt. A másodosztály igazolásairól a Gladiators új vezetőedzőjét leszámítva kevesebb információ került napvilágra.

Ahogy a korábbi években is, a Divízió II. lesz a legtöbb csapatot számláló bajnokság. Itt azért érződik a pandémia hatása, ugyanis több nagyobb múltú csapat is az építkezés stádiumban van, mint például a Dunaújváros Gorillaz, Eger Heroes, Dabas Sparks és a korábban említett Miskolc Renegades. Vannak a szokásos résztvevők, Pécs Legioners, Rebels OldboysWolverines, Diósd Saints, a tavaly debütáló Levelek Spartans és Újpest Bulldogs. Mellettük a farkasok és koronázók második számú csapatai, illetve új „felszálló” az Oroszlány Bears csapata.

A bajnokság részletesebb lebonyolításáról a szövetség oldalán tudtok többet olvasni. Valamint az igazolásokról legjobban a fantasyfootball fgrafikáin keresztül ismerhetitek meg az idei csapataok importjait. Reméljük hamarosan a versenynaptár is nyilvános lesz és lehet beírni a szabikat.

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.