Minden napra egy csapat: Debrecen Gladiators

A Debrecen Gladiators 2004-ben alakult.

A csapat 2004-ben alakult Karim Trabelsi (a Budapest Cowbells vezetőedzője ma) kezdeményezésére és akkoriban az egyik legsikeresebb keleti együttes volt Magyarországon, hiszen a bajnokság első három évében mindig döntős volt. Ezeken három ezüst termett a csapatnak. Ezek után viszont hullámzó évek következtek a klub életében, hiszen nagy volt a fluktuáció.

2013-ig az alapító Karim Trabelsi irányította az alakulatot, akivel nagyon szép pillanatokat éltek meg a Gladiátorok. Viszont a klub 10. születésnapját már új vezetőedzőjével, Szűcs Botonddal ünnepelte és ezzel egy új éra kezdődött. 2014-ben, hosszú idő után sikerült ismét eljutni a rájátszásba, ám akkor az első körben kiesett a csapat. Egy évvel később a Gladiators társult a Szolnok Soldiers-zel, ami gyümölcsöző kapcsolatnak ígérkezett felnőtt és junior szinten is. Egy új időszak köszöntött be mindkét klub életében. A Gladiátorok megnyerték 2015-ben első bajnoki címüket a Divízió II-ben, majd egy év múlva Divízió I-es ezüstig jutottak. A serdülők sem maradtak el a felnőttektől, hiszen 2016-ban és 2017-ben U17-es bajnoki címet szereztek.

Jelenleg Divízió I-es az együttes és most a szakmai stáb azon fáradozik, hogy beépítse az ifjoncokat a csapatba és újabb aranykor köszöntsön a Gladiators-ra. Emellett fontos a klub számára, hogy építse a jó kapcsolatot a várossal.

A város: Debrecen

A név: Gladiators

Makranczi László sajtófőnök elmesélte a névválasztással kapcsolatban:

„Ehhez telefonos segítséget kellett kérnem, hiszen 2004-ben én még Debrecenben sem voltam, és mégiscsak Karim Trabelsi volt az alapítója a csapatnak. Visszaemlékezett, hogy az akkori maroknyi csapattársakkal a Debrecen Plázában összeültek és egy papírra felírták az elképzeléseket. Volt köztük a Saints, a Ravens, de természetesen a Gladiators is szerepelt a listán. Végül rangsorolták a neveket és a Gladiators lett az első, amit a Ravens követett és utána jött a Saints.”

A csapat színei

Arany, fekete.

A pálya

Gázvezeték utcai Salakstadion (Debrecen)

Eredmények

2005 MAFL döntő, 2. hely

2006 MAFL döntő, 2. hely
2006 MAFK döntő, 2. hely

2007 Blue Bowl 2. hely

2015 MAFL Divizió II. 1. hely
2015 III. MEAFC Aréna. 1. hely
2015 I Winter bowl classic, 1. hely

2016 X. Cellect Aréna, 2. hely
2016 Divízió I. 2. hely
2016 U17-es bajnok

2017 U17-es bajnok

A csapat

vezetőedzője: Szűcs Botond

támadókoordinátora: Szűcs Botond

védőkoordinátora: Harsányi Tamás

szolnoki szekció vezetőedzője: Kálmán Attila

d-line: Kovács Zoltán

running backek: Kathy Róbert

receivers: Szederjesi Attila

spec team: Gyarmati Ottó

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.