Minden napra egy csapat: Eger Heroes

Az Eger Heroes 2005 őszén alakult.

A város: Eger

A név: Heroes

Herke Zsombor elmesélte a névválasztással kapcsolatban:

„Az akkori csapat tagjainál felmérést tartottunk a három lehetséges verzióból: Eger Stars (Egri Csillagok), Eger Bulls (Egri bikák) és Eger Heroes (Egri Hősök)  A csillagok már foglalt volt, hiszen a baseball csapat neve volt, de ők már sajnos eltűntek akkorra, mikor mi jöttünk. Viszont nem akartunk elhalászni egy már használt nevet. A Bikák jól hangzott, de Eger mégiscsak a bikavérről híres és nem a bikákról, ez viszont rosszul hangzott volna: Bullsblood. Így maradt a Heroes ami mindenkinek tetszett és még jól is hangzik. Jól mutat a hírekben és sok mindent lehet hősökhöz kötni.”

A csapat színei

Bordó és fehér

A pálya

Szentmarjay Tibor Stadion – Eger, Stadion utca 8.

Eredmények

2006-ban MAFL Keleti csoport 4. hely

2007-ben DIV II. 6. hely

2008-ban DIV II. A csoport 4. hely

2009-ben DIV II. Kelet-I csoport 3. hely

2010-ben DIV I. alapszakasz 8. hely

2011-ben DIV I. alapszakasz 10. hely

2012-ben érkezett Szeredi László edző, és a hatcsapatos Divízió I. 4. helyét érték el, így a csapat története során először jutott rájátszásba, ahol a Dunaújváros Gorillaz állta a Heroes útját.
Illetve a III. Szekszárdi Aréna Bowl-on 3. helyezést értek el.

2013-ban szintén jeleskedtek aréna kupákon.
A III. Dabasi Arénán 1. helyezést, a
IV. Szekszárdi Aréna Bowlon pedig a 3. helyet szeretzték meg.

2014-ben a saját rendezésű
I. Egri Aréna Kupán a 2. helyezést szerezték meg, míg az
V. Szekszárdi Aréna Bowl-on szintén a dobogó 2. fokára állhattak fel.

2015-ben jött nagypályán az áttörés. A csapat 3. helyen zárta az alapszakaszt. Az elődöntőben a Miskolc Renegades, a döntőben a Gorillaz ellen győztek, így a csapat megnyerte a Divízió I-et, és élt a joggal, hogy 2016-ban elinduljon a HFL-ben.
És szokásukhoz mérten arénákon szép eredményeket értek el.
1. CIB Jótékonysági Gála Salgótarjáni Aréna 1. helyezés
2. Miskolci Aréna 3. helyezés.

2016-ban várakozáson felül teljesítettek a HFL-ben, mivel 3. kiemeltként bejutottak a rájátszásba, ahol az elődöntőben szoros mérkőzésen maradtak alul a Miskolc Steelers ellenében.
Aréna: 2. CIB Jótékonysági Gála Salgótarjáni Aréna 3. helyezés.

2017-ben a csapat a Miskolc Renegades Divízió I-es csapattal lépett együttműködésre. A Heroes az alapszakaszban a 2. helyen végzett, ám az elődöntőben hazai pályán súlyos vereséget szenvedtek a későbbi bajnok Budapest Cowbells csapatától, így újra bronzérmet szereztek.
És az aréna: 1. Gorillaz Bowl Kispályás Kupa 2. helyezés

Ősszel a csapat nem indult az utánpótlás-bajnokságban, így a MAFSZ visszasorolta a csapatot a HFL-ből és úgy döntöttek, hogy építkezés céljából a Divízió II-ben próbálnak a ranglétrán újra a csúcsra törni…

A csapat

vezetőedzője: Veszeli Gábor

támadókoordinátora: Veszeli Gábor és Bíró Tibor

védőkoordinátora: Molnár Máté

 

 

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.