Nehezebb idők, de töretlen kedv

A napokban kaptunk infót a MAFSZ részéről, miszerint átalakul a Magyar bajnokság. Ez többek között köszönhető az elmúlt évek globális negatív hatású eseményeinek. Minden egyesület érezte ennek következményeit, ki sikeresen, ki kevésbé sikeresen vészelte át ezt az időszakot, ami jól látszik az idei bajnokságok összeállításában. Azt már tudjuk, hogy a három osztályból kettő lett, mégpedig a HFL és a Divízió I.

A tavaly 24 csapatból idén mindössze 19 adta le a nevezést a bajnokságban, így a HFL 9, míg a Divízió I. 10 résztvevős lesz. Annyit érdemes megemlíteni, hogy a HFL a korábbi Div1 szabályai szerint, a jelenlegi Divízió I. pedig a korábbi Div2 szabályai szerint fog működni. Ez annyiból pozitív lehet, hogy legalább több hazai játékos kaphat szerepet a mérkőzéseken. A 2023-as Hungarian Football League résztvevői:

Grafika: hfn.hu

Láthatjuk, hogy tavalyról maradt a Wolves, a Cowbells, és az újonan alakult Bobcats, azaz a Steelers-Renegades alkotta fúzió. A hiányzók között ott van az Enthroners, akik idén ELF és Osztrák bajnokságban indulnak, illetve a Sharks, akikkel a Divízió I-ben találkozhatunk majd.

A Divízió I. mezőnye pedig a következőképp alakult:

Grafika: hfn.hu

A 10 fős mezőnyből ketten, a Gladiators és a Cowbells 2 maradtak. Új résztvevő a korábban már említett Sharks, és a korábbi Hornets, immáron Hippos néven. Illetve a Divízió II. tavalyi résztvevői, a Sparks, Saints, Wolverines, Spartans, Legioners és Wolves 2.

A versenykiírás még nem ismert, bár vannak már elszórt infók. Vélhetően a napokban fény derül rá. Úgyhogy már nem kell sokat várni és kezdődik egy újabb szezon, előtte még Super Bowl, állítólag jó szokott lenni és nézik páran minden évben. Aki kedvenc csapatával szereté nézni annak érdemes a socia media felületeket átnéznie, néhány csapat már létre is hozott közös meccsnézős eseményt.

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.