TD Store Divízió II. 1. forduló 1/2

A nyitó hétvégén négy meccs volt kírva a TD Store Divízió I.-ben, szombaton és vasárnap egyaránt 2-2 meccs. Sajnos az egyik vasárnapi (Eger Heroes – Rebels Oldboys) a pálya alkalmatlansága miatt el lett halasztva. (2018.05.19-re.)

Mi történt szombaton:

Miskolc Steelers 2 – Budapest Wolves 2

Két HFL-es csapat második számú együttesei csaptak össze a barátságosnak semmiképp sem mondható hidegben. Az első negyedben a farkasoknak sikerült pontot szerezniük, méghozzá egy hosszú passzjátékból Varga Tamás egy-két védőt kikerülve egy szintén hosszú sprinttel épphogy elérte az endzone sarkát és Nagy László Norbert értékesítette az extrát. (0-7) A második negyedben a Steelersnek sikerült csökkenteni a különbséget egy interception return TD-vel Krajnyák Patrik jóvoltából, ők viszont szerették volna kezükbe venni a vezetést és 2 pontost kíséreltek meg, de sikertelen lett a próbálkozásuk. (6-7)

A harmadik negyedben egy pár szebb momentumon kívül csak stagnáltak a csapatok, pont nem esett. A negyedik negyedben viszont úgy tűnt, mintha az acélosok jobban elfáradtak volna, ennek meg is lett az eredménye, egy jól felépített, hosszú Wolves drive, amihez Gombos Dávid jókora yardmennyiséggel járult hozzá és zárta rövidre egy futott TD-vel, plusz az extra a korábban említett Nagytól. (6-14) Ekkor már csak egy visszahordásra volt elegendő ideje a Steelersnek, de a Wolves ezt hamar megállította, így maradt a végeredmény:

Miskolc Steelers 2 – Budapest Wolves 2 6-14

A meccs összefoglalója:

A párhuzamosan játszódó mérkőzés:

Boda Troopers – Dabas Sparks

Eredetileg a bodai pályán lett volna megrendezve a meccs, de az idő nem csak Egerben tört borsot a csapatok orra alá (amit még akkor persze senki nem sejtett), így hát Dabason játszották le.

Mivel Esett az eső elég korlátozott lehetőségei voltak mindkét csapatnak. Bár a Troopers próbálkozott passzjátékkal, inkább sikertelen volt, mint sikeres. Ezt látván a Sparks a futást választotta és működött is. Az első félidőben Garajszki Ádámra nem volt ellenszere a Troopersnek. Három TD-t tudhatott magáénak az első félidőben. Ehhez jött még egy 35 yardos field goal Bíró Krisztián lábából és két elrontott 2 pontos után egy harmadik sikeres Vida Márk elkapásával. A félidőben 0-23 volt az állás.

A második félidőben ismét a Dabas írta fel a pontokat. Molnár Bence futott TD-je és Bíró extrája után már 30 pontja volt a Sparksnak ellenben a Troopers 0 pontjával. Ekkor kezdett éledezni a Troopers és Kovács Krisztián parádés visszahordásával szépítettek, a 2 pontos nem sikerült. (6-30) Mivel az eső végig esett ezért rengeteg fumble volt a mérkőzés során, volt, hogy gazdát cserélt a játékszer, de voltak szerencsésebb momentumai a csapatoknak. A Troopers második TD-je egy ilyen számukra szerencsésen végződő labdaszerzés után született meg, amit Baranyai Péter szerzett. Végül egy Kovács Krisztián által leszedett passz után Baranyai még egyszer szerzett egy futott TD-t, de a játékidő már nem volt elég a fordításra.

Boda Troopers – Dabas Sparks 18-30

A meccs összefoglalója:

Licitszabályzat:
Licit lejárta: Ha a licit például 20:00-kor jár le, akkor az utolsó érvényes licit 19:59:59-kor lehet. Ha az óra 20:00-át mutat a bejegyzésnél akkor az a licit már nem érvényes.
5 perces szabály: Ha a licit lejárta előtt az utolsó 5 percben érkezik licit (a fenti példánál maradva 19:55:00-kor), akkor automatikusan meghosszabbodik 5 perccel. Ha a hosszabbításban is érkezik új licit akkor újabb 5 perces hosszabbítás jön egészen addig amig el nem telik 5 perc úgy hogy már senki nem licitál.